Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2010-10-25

Lördag och gräsis = Hundön och Sats Hornstull

Freya på Hundön vid DrottningholmGanska hyggligt väder. Jag och Freya lämnar E på Bromma Flygplats för sydligare äventyr och styr sedan kosan mot Hundön. Jag har skrivit om det förut och det tål att upprepas. Skönt ställe!

Mycket jyckar. Alla är på grönbete och verkar ha glömt allt om att vänta in och ta det lungt. Skönt är det att alla andra hussar och mattar också har en mer tillbakalutad attityd än inne i stan. Hundarna får en chans att mötas och lära känna varandra utan tidspress. Bra! Vi körde en hel del spårövningar. Freya bara älskar det. Hon är bra på det också. Jag körde mycket med tecken. Det är skönt att slippa skrika kommandon och istället visa med händerna och kroppen vad som gäller. Det funkade bra!

Väl hemma var Freya utslagen. Trött och lycklig efter skönt häng. Då var det min tur att slita. Jag pälsade på mig finaste träningskläderna och remmade ner till Sats Hornstull. Körde vanliga uppvärmningen med löpband i 10 minuter. Sen mjukövningar och lätt styrka. Dagens egenkomponerade WOD blev:

  • 15-9-6 Kettlebells fullsving, 12 kg

  • 15-9-6 Burpees - eller upphopp med armhävning om man så vill


Så här med facit i hand skulle jag kunnat ta ut mig mer med Kettlebells. Antingen kört 21-15-9, eller kört på mer vikt. Eventuellt jackat upp i båda ändarna. Burpees däremot är überjäkligt. Men, säkert möjligt att köra på extra där med.

Hur som helst är det skönt att vara igång igen efter några slappa månader i sommar. Jag är på hugget och limpar in med 2-3 gånger i veckan på Sats. Borde betala sig när höstmörket smiter närmre husknuten.
Share/Save/Bookmark