Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-12-16

Ett starkt och välprövat pannben ger guld i rodd

Jag är sjukt trött. Och nöjd. Jag har gjort en rejäl putsning av mitt rekord i 3 km rodd. 61 sekunder närmare bestämt. Jag smög in på SATS Hornstull en timme innan stängning. Körde min vanliga uppvärmning med hastighetsträning på löpbandet. Testade att tåspringa i 11 km/h och det gick bra! Ska köra mer poselöpning efter jul.

Hur som helst. Efter löpningen den vanliga uppvärmningen och sen rakt på rodden. Fick pepp från Ulrik och gav mig på. Kände mig stark redan från början och höll i princip 2.05 min/500m utom sista biten då jag spurtade. Klockan stannade på 12.24 och jag krossade mitt gamla personliga rekord med 1.01! Jäkligt bra. Nu är det rast och vila. Ulrik har helt garrat en gruvlig plan för morgondagens pass.

Därför blir det avkoppling med Eddie Izzard på youtube. Death star canteen är riktigt bra.

Share/Save/Bookmark

2009-12-14

Svårt att hinna med träning i julruschen

Phu. Mycket jul kvar och lite tid. En grymt skön helg med lilla julafton hos vänner i lördags med en fantastisk brunch i söndags så känner jag att behovet av kvalitetsträning ökar. Jag har garrat lagt ut något kilo under helgen och laddat med kolhydrater som skulle göra en Tour de France cyklist grön av avund. Finns inte en sportmössa att jag brände allt jag stoppat i mig i helgen. Vad gör jag då?

Ashtanga Yoga med Henna på Sats Hornstull såklart. Ett riktigt favoritpass. Henna kryddar mina träningsmåndagar med små doser av oförutsägbarhet. Det jag gillar bäst är nog att det alltid är något moment som förändras mellan gångerna. Bra. Det gör att jag inte kan gå på tomgång utan behöver fundera under passet och vara koncentrerad. Vilket jag i och för sig är ändå eftersom det är rätt klurigt att få allt att lira i de olika positionerna. Kroppskontroll. Fick ett youtubetips av en kollega i fredags. De här gentlemännen har onekligen kontroll på sina kroppar. Helt tveklöst inspirerande att lyckas göra något liknande. Faktiskt.

Share/Save/Bookmark