Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-12-05

Fredag firas med nytt personligt rekord på Fran

Fran. Tack. Du är tuff och rolig. Jäklar vad jag fick hugga i och vad bra det blev. Kom sent till Sats igår. Stressade från jobbet för att hinna. Han köra 1500 meter rodd som uppvärmning innan Ulrik dök upp med en plan för dagen. Fran. Jag ryser lite när jag tänker på mitt första möte med Fran ör en dryg månad sen. Jag höll på att falla i bitar efteråt.

Innan jag gick på blev det teknikträning.med skivstången. Kul. Och svårt. Sen körde jag 2 set med maxning av chins. Jag kom loss med 3.5. En liten förbättring. Det känns som om tekniken börjar sitta och jag hoppas det börjar lossna snart!

Ok. Fran. Jag kör en cover på orginalet som ser ut såhär:
  • Tre set med Thrusters 25 kg (originalet med 40 kg) 
  • Tre set med hopp chins. (orginal utan hopp, såklart)
Körs i 3 set om 21-15-9. Facit sist blev 13.40 min. Nu 11.29. En klar förbättring med 2.11 min. Jäkligt nöjd. Crossfit fungerar verkligen och ger snabbt mätbara resultat. Hur kul som helst. Nästan lika gött som när Modey begraver myror.

Share/Save/Bookmark

2009-12-01

Tillbaka efter svininfluensan

Just det. Tillslut kom den. Efterlängtad? Inte direkt. Tuff? Sådär. Jag var helt ur spel i två dagar. Sen på fötter igen. Hjälpligt. Fortfarande mör och absolut inte på 100 % så körde jag ett pass med min PT idag. Skönt att vara tillbaka. Kroppen kändes riktigt matt och fokus var teknikträning.

Jag började med 1500 m rodd i lugnt tempo. Höjde gradvis hastigheten och låg mot slutet på 2.20min/500m. Kändes helt ok. Sen körde jag mina vanliga uppvärmningsövningar. De bet däremot. Kände mig stum direkt.

Passet idag var fokus på skivstång. Gick i lungt tempo igenom bänkpress med lätta 5 reps på 40 kg respektive 60 kg. Sen körde jag knäböj, en klassiker inom styrkelyft. Det blev två varianter en med stången högre upp vanlig för t ex hockeyspelare, fotbollsspelare och en med lägre stång på skulderbladen. Den senare kändes väldigt mycket. Jag är helt enkelt lite stel för att det ska kännas ok.

Hur som. Skönt att vara igång igen!

Share/Save/Bookmark