Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-10-14

Mitt i veckan med Hatha Yoga

Onsdag. Mitt i veckan och en vilodag från träning. Egentligen. Jag hade möjlighet att gå iväg på lunchen och köra Hatha Yoga på jobbet och tog chansen. Jäkligt kul! Det här var andra gången som jag var med och det behövs. Jag är stel i mina höftböjare och det här gjorde susen. Gillar också att testa olika träningsformer och variera. Borde rimma bra med Crossfit?

Hatha Yoga skiljer sig en hel del mot Ashtangan som jag brukar göra på Sats. Mindre fysiskt och mer statiskt. Mer stretch. Passade bra idag efter det tunga passet igår med rodd och löpning. Vi gjorde också många övningar vid väggen. Från att stå i hunden så skulle vi gå upp med fötterna längs väggen. Rätt svårt. Sen var det motsatsen ståendes på skulderbladen. Sist, men inte minst så tränade vi på handstående. Jag kom tyvärr inte upp. Den här gången. Lite klurigt att sparka till och få rätt knyck för att komma upp. Nästa gång!
Share/Save/Bookmark

Herr Hurtig har placerat sin blogg på Söder

Jag har placerat min blogg i Södermalmbloggkartan.se!
Share/Save/Bookmark

Herr Hurtig känner sig sliten

Phu, precis hemma efter en hård dust på Sats Hornstull. Det jag trodde skulle vara en enkel repa blev skitjobbigt! Jag började med löpning. Ställde incline på 1.5 och gick igång. Hade ett skapligt tempo efter 6 minuter och körde 30 s intervaller på 11 km/h respektive 13 km/h. Tufft för mig. Säkert enkelt för andra. Släppte tempot efter 3 minuter och gick ner i puls.

Sen körde jag rörlighet och uppmjukning. Gick igenom hela kroppen. Det var min uppladdning för dagens stora insats. 3 km rodd!

Min PT hade sagt att jag skulle sikta på att hålla ett tempo runt 2 - 2.10 per 500 meter. Kände i princip direkt att det inte skulle funka. Slaknade strax efter 1300 meter och det var med vilja som jag gjorde 1500 meter... Jag känner redan nu att jag vill ha revansch!
Share/Save/Bookmark

2009-10-12

Måndag utan sviter från förkylning och feber

Det enda som återstår av förra veckans feber och ledvärk är lite hostningar. Faktiskt helt ok. Är sugen på att komma igång och köra lite den här veckan igen. Fick i och för sig en helt ok dos med träning förra veckan. Körde teknikträning med PT i torsdags kväll. Inga stora tunga vikter och tuffa rundor, men jäkligt bra att bara få rätt teknik. Kommer göra underverk på mina övningar den här veckan. Hoppas jag.

I lördags körde jag ett pass SatsAfro. Riktigt kul. Det är gött att komma upp på lördag förmiddag och bara går ner till gymmet och få köra sig helt slut och se riktigt ful ut. Jag kommer att komma tillbaka nästa helg.

Idag blir det Ashtanga Yoga på Sats. Mjukstart på veckan. Hepp!
Share/Save/Bookmark