Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2010-01-26

Test av en egen och enkel, men tuff WOD

Känns jäkligt skönt att vara tillbaka. Jag är taggad och det är kul att det funkar bra att komma ner till Sats utan att ha en tid bokad med min PT. Det ska hålla i sig. Ett problem bara. Jag har inte fört egen träningsdagbok och inte pluggat in mina WODs. Jag märker redan att det krävs en del förberedelser för att få en träning att bli bra...

Hur som helst. Jag drog igång med intervaller på löpbandet. Sen körde jag rörlighet och lätt styrka med armhävningar, chins, rullande sit-ups, knä- och ryggböj. Efter att ha stått handfallen några minuter kom jag fram till den här WODen:
  • 30-20-10 vanliga raka sit-ups
  • 15-10-5 burpees
Jag kom i mål på 5.45 min. Känns som en lite kort WOD kände mig i och för sig bra genomkörd efteråt. Såhär i efterhand  kan jag nog höja på något i både övningarna och landa på 70 sit-ups och 40 burpees nästa gång.

Nu rast och vila. Det blir läsning av Cykla och ladda börja ladda mentalt för Vätternrundan 2010! Kanske blir jag inspirerad att köra samma pass som Lance Armstrong gör:
Share/Save/Bookmark

2010-01-25

Träningspasset på Sats - Jag är med!

Tillbaka efter jul och nyår. Januari blir kort. Gött att Sats har kör en inspirerad start på året. Träna 2 ggr/vecka i 12 veckor. Jag antar utmaningen. Skillnad i år mot hur jag tränade i höst är att jag kommer börja köra fler egna pass och inte helt förlita mig på att min PT måste vara med. Idéen är att testa i 6 veckor och se om jag håller tempot uppe. Idag var det en skön smakstart efter semester och en veckas fasta med Ashtanga Yoga. Hennas pass är jäkligt bra. Det är så att jag inte vill rekomendera det. Svårt att få platser på måndagar ändå. Men visst testa. Det är som sagt grymt.


Share/Save/Bookmark