Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-10-09

Herr Hurtigs laktos- och sockerfria Hurtlimpa

Jag gillar att använda så lite socker och laktos som möjligt i min kost. Det får mig att må bättre. Här är mitt recept på en hurtlimpa utan socker och yoghurt:


Hurtlimpa enligt Herr Hurtig

3 dl fiberhavregryn
6 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

1 dl grovhackade valnötter
0,5 dl hackade pumpakärnor
0,5 dl grovhackade mandlar

5 dl rismjölk
0,5 dl honung
0.5 dl blandade bär - jag tar ofta blåbär och vinbär

Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Blanda sen rismjölk, honung och bär separat. När honungen har löst upp sig håller du över allt i skålen med mjöl och nötter. Blanda ordentligt och häll upp i en brödform. Kan bli trångt i en, så dela på två och få en lite lägre limpa. Det är inte en dum idé att olja eller smöra brödformen.

Grädda i ugn på 200 grader i 50 minuter. Kolla med tändsticka så att det är klart!
Share/Save/Bookmark

2009-10-08

En Suunto t4c med GPS - min träningskompis i höstmörkret

Nu är den min. En Suunto t4c med GPS blev mitt val när jag valt träningsklocka. Jag köpte den på Addnature som har grym personal; kunnig och inspirerande. Det verkar vara den optimala kombinationen för utomhussport. Den håller koll på pulsen och med GPS-poden även distans samt hastighet. Det gör at den kan användas till egentligen allt kul som finns att göra utomhus; springa, cykla, simma.. Hoppas den kommer göra susen både när jag kör crossfit inne på gymmet och är ute i spåret.

Vi får se om jag är lika begistrad när jag testat den. Just nu gäller det att plöja manualen, tjock som en bibel, för att vara förberedd när jag är frisk och kan ta med mig min nya kompis / coach ut på ett pass. Anar att helgen är räddad!


Share/Save/Bookmark

2009-10-06

Ingen PT idag för Herr Hurtig - feber sätter käppar i hjulen

Fasen. Jag som är så taggad. Och så slår en elak förkylning till. Det började redan i söndags när jag tog premiärrundan med min landsvägshoj. Nacken värkte och det blev inte bättre framåt kvällen. Måndag morgon halsont och huttrig. Hela natten till tisdag feber...

Läste den här artikeln om att det är livsfarligt att träna sjuk och bokade av onsdagens cykling med Erka och ställde in dagens pass med min PT. Nu är det kurering som gäller. Vill snart vara tillbaka med cyklng och träning för att inte riskera att tappa fart inför min Vätternrundasatsning. Hepp!
Share/Save/Bookmark

2009-10-04

Första milen med min klassiska Peugeot racer

Söndag morgon. YR har lovat regn över Stockholm. Jag och Erka trotsar vädergudarna från väst och ger oss ut för att nöta landsväg. Min nya racer ska få bekänna färg. Premiär faktiskt efter köpet förra helgen med service och justeringar hos Ekens Cykelservice under veckan.

Jag och Erka möts vid Skanstull och styr söderut längs Nynäsvägen. Klassisk mark. Nere vid Gubbängen / Hökarängen ställer vi om siktet österut och jonnar på mot Tyresö. Vi svänger av vid Älta och kommer förbi Hellasgården på väg in mot stan igen. Det blir nätta 30 km och en komfortabel premiärrunda. Cykeln rullar bra. Lite klurigt att växla. Inte van vid gamla klassiska ramväxlar. Dessutom gäller det att ligga med ett lagom tryck på pedalerna för att få bra växling. Kedjan hoppade faktiskt en gång när jag var lite övermodig och skulle växla ner i ett tyngt uppförslut...

Nu laddar jag om. Jag och Erka kommer utmana de andra som vi ska köra Vätternrundan med 2010 på några mål nu på onsdag!
Share/Save/Bookmark