Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-08-26

En smakstart - Några skivor rostad Hurtlimpa

Är riktigt nöjd. Dagens frukost med några skivor Hurtlimpa och frukt var prima. Är riktigt nöjd med grundreceptet som jag hittade på http://mumsfillibaba.blogspot.com/2007/10/hurtlimpa-i-ugnen.html . Jag byter ut lingonsylten mot blåbär och får ett riktigt gott frukostbröd utan socker på under 2 timmar!
Share/Save/Bookmark

2009-08-25

Hammarbybacken v/s Herr Hurtig

Ja jäklar. Det som jag trodde skulle vara en stilla promenad i parken visade sig vara riktigt jobbigt. Erka var som en gasell. Både på väg till Hammarbybacken och uppför branten. Vant lotsade han mig förbi starkt trafikerade korsningar och hinder i form av rastande hundar. Jag hakade på och gav verkligen huden. Det räckte till 30 meter från toppen där jag slaknade. Totalt. Det fanns inte mer att ge utan jag fick kasta in handduken och knata de sista styva metrarna till toppen.

För de som inte varit uppe kan jag rekommendera en tur. Funkar bra med och utan cykel. Med eller utan joggingdojjor. Belöningen för en brant stigning är en riktigt bra vy på stan. Söder ser onekligen annorlunda ut från ovan!

Hmm, avslutning blev en skön ride längs Årstavikens södra strand. Jag hoppade av vid Hornstull. Erka hetsade på och tog kanske ett varv till. Starkt!

Hur som helst. I första kampen mellan mig och Hammarbybacken blev det oavgjort. Ibland är det skönt att vara domare själv. Hepp.
Share/Save/Bookmark

2009-08-24

Bra dag - tuff utmaning

Yes, första dagen på nya jobbet. Inspirerande kollegor och riktigt kul att äntligen vara på plats efter sommaren. Det ryktas om att det går ett Yoga-pass på onsdagar som det går att smita iväg på vid lunch. Kan nog passa mig perfekt. Hade en bra lunch med en ny kollega som tryckte på att förändring behöver komma innifrån. Jag kan inte nog hålla med. Utan egen vilja och driv är det omöjligt att förändra en vana. Jag är riktigt peppad och gillar mitt upplägg med PT.

Jag har tränat två dagar i veckan med min PT sen semester för fyra veckor sen. Det börjar ge resutat. Min långsiktiga mål är en bra hälsa, balans i livet. Vägen dit kommer gå genom att jag tar mig tid att träna och sköta om mig nu så jag slipper ta mig tid för att vara sjuk i framtiden.

Dagens pass med min PT bjöd på en elak utmaning i form av 3x10 av marklyft, sumorodd, boxhopp och push-ups. Sjukt jobbigt. Och jäkligt kul!

Nu är det dags att ladda om. Imorgon blir det MTB upp på Hammarbybacken. Oprövad mark. En ny utmaning.
Share/Save/Bookmark