Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-12-12

Nytt personligt rekord i marklyft - 155 kg!

Äntligen. Revansch mot marklyftet. Jag krossade 147,5 kg och fixade 155 kg. Mäkta stolt, nöjd och faktiskt imponerad av mig själv. Mitt mål var att klara 160 kg innan nyår. Något jag inte kommer nå. Men det är inte långt borta. Jag kunde nog haft något kg till idag. Min PT Ulrik tror att jag tar 160 kg i början av februari. Vi får se.


Efter vanliga uppvärmningen körde jag  squat therapy. En övning för att få bättre kontroll på mina knäböj och utveckas tekniskt. Körde två set som klippet här nere med 10 rep på 50 cm respektive 40 cm höjd. Kändes bra.

Nu blir det fortsatt helg med lilla julafton med några kompisar. Jag anar att det kommer bli en riktig kolhydratboost!

Share/Save/Bookmark

2009-12-07

Ashtanga Yoga på Sats Hornstull

Måndag. Jag brukar inte vara känslig för gråväder, men idag var det tufft. Kom inte riktigt igång. Det blev mycket bättre när jag kom in på Sats. Ett pass Ashtanga med Henna. Kul. Det var ett tag sen. Det roliga är att trots att jag inte kör regelbundet så förbättras jag ändå. Det blir lättare att göra alla positioner. Komma ner djupare. Mer flyt i solhälsningar och helt ok att ligga kvar i skulderstående. Jag kommer vara en yogi till sommaren 2010. Och köra Surya Namaskara A på bryggan på landet.

Share/Save/Bookmark