Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-09-10

Att träna hårt är bra - om det görs i balans

En lång träningsvecka börjar lida mot sitt slut. Och jag är slut. Morgonpasset med min PT var toktufft. Jag fick köra en kombination med tre olika övningar med kettlebells. Jag gillade framför allt farmers walk. Sjukt jobbigt att gå runt med två stycken 20 kg vikter på gymet. Var som att bära hinkar fulla med vatten. Lite läskigt sista rundan. Kändes som att jag skulle tappa skiten. Det hade inneburit bombning hos grannen under och nytt klinkersgolv på SATS...

Berättade för min PT om veckans insats; Ashtanga yoga i måndags, PT i tisdags, Hatha yoga i onsdags och dagens pass med kettlebells. Ordinationen blev två dagars vila och jogg / löpning på söndag för att få balans mellan träning och vila. Tipset var att köra 2 + 1 med träning. Alltså köra två dagar träing och en dag vila löpande. Skönt!

Nu tar jag ledigt helt enkelt. Åker till landet i morgon och kollar svampskogen. Mums.
Share/Save/Bookmark

2009-09-08

Herr Hurtigs första Cindy - 11 rundor på 15 minuter

Ajajaj. Min PTs utmaning idag var en variant av Cindy. En sjukt tuff cirkel som ser ut såhär:
  • 5 x chins (lättare variant med stöd av fötter)
  • 10 x armhävning (lättare med knän i)
  • 15 x knäböj (lika otäckt som alltid)
Det här upprepas under 15 minuter. Målet är att samla så många rundor som möjligt. Jag lovar. Det är riktigt tufft. Dagens facit blev 11 rundor plus en avslutande med 5 x chins och 8 x armhäv. Ok för premiären. För att sätta det i relation så har världsmästaren kört 36 runder på 20 miunter med fulla övningar. Just nu känns det inte ens som ett mål...
Share/Save/Bookmark

Yoga - bra för korta höftböjare...

Phu. Yoga är riktigt skitjobbigt ibland. Känns ordentligt i hela kroppen. Och hur skönt som helst efteråt. Jag var på SATS Hornstulls Ashtanga Yoga igår. Den var grym. Henna som håller klassen är bra. Har koll och hinner med att gå runt och rätta till allas fel. Jag misstänker att jag kommer gå fler måndagar i höst...

Kollade yogamöjligheter på jobbet också. Vi har ett fint erbjudande att träna på arbetstid en gång i veckan. Det kommer jag test. Redan imorgon!

Hepp. Nu är det dags att grotta ner sig i det nya igen. Sen iväg till Hornstull och köra ett pass med Ulrik min pt.
Share/Save/Bookmark

2009-09-06

Runda Årstaviken per fot eller cykel - Det är frågan

Phu, sugen på att göra en räd. Skaffa mig ett skimmer från fysisk aktivitet. Kolla om Erka ska köra upp på Hammarbybacken eller om jag får nöta själv runt Årstaviken med joggingdojjor på. Inte helt inspirerad. Trött sen gårdagesn rajraj och bröllopsfirande. En grymt skön tillställning med båttur i Stockholms skärgård. Jäklar vad vackert det är.

Hm, egentligen är det väl annars mest en vanlig söndag med sista uppladdningen inför nästa vecka och planering av vad som ska göras. Funderar på att köra Yoga på måndag. Sen har jag bokat tid med min pt både på tisdag och torsdag. Helgen blir kalas. Hela E's familj fyller år i september så det vankas middagar och firande hela helgen :).
Share/Save/Bookmark