Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-11-26

Den bästa uppvärmningen för Crossfit

Ligger hemma med influensa. Kan bara drömma mig bort till ett riktigt bra pass. Det jag tänker på är hur viktigt det är för mig att få en bra start. En bra uppvärmning innan jag går igång. För mig innebär det att ha hyggligt gott om tid så jag hinner med:
  • Väcka kroppen och få den varm. Jag försöker variera mig mellan löpning, rodd och hopprep. Minst sex minuter så att kapilärerna hinner öppna upp sig och ta emot friskt syre.
  • Rörlighetsövningar för att få lederna att komma igång. Tänja ut hela kroppen för att få den klar. Liknar Greg Amundsens övningar som finns i klippet nedan.
  • Lätt styrka, eller BRAK. Jag brukar göra armhävningar, push-ups med hopp, rullande sit-ups och rygg- samt benböj. 
Allt som allt tar det 20 - 25 minuter. Efter det är jag spelklar för en utmaning och dagens WOD. Kolla in Greg Amundsens uppvärmning. Den är grymt bra!



Share/Save/Bookmark

2009-11-25

Frustrerande med vinterkräkan!


Bu säger jag. Av min tuffa nystart med Ulrik i morse på Sats Hornstull blev det inget. Trist. Jag är sjuk taggad. Ser fram emot att köra igång och kanske ha ett PT-pass i veckan under våren. Ska också ta kopia på min mapp så jag får koll på mina WODs och kan lägga upp träningen bra.



Share/Save/Bookmark

2009-11-23

Helt slut efter nytt rekord på Elizabeth

Yes! Hur skönt som helst. Helgens förberedelser med att inte dra på något tungt pass inför dagens WOD Elizabeth gjorde susen. Jag kapade drygt två minuter sen den 17:e oktober och är hur nöjd som helst.

Jag började med uppvärmning och körde intervaller på löpbandet. Lyckades komma upp i 14 km/h i tålöpning och det flöt på bra. Kul. Efter rörlighetsövningar var det dags för dagens utmaning. Som vanligt justerad för att jag ska mäkta med. Men, men. Jag är på gång och det är hur kul som helst! Min cover på Elizabeth är tre set med 21-15-9 rep av:
  • 40 kg frivändning
  • Dips med hopp (orginalet är utan hopp, omöjligt för mig just nu)
Det var kul att sänka tiden från 10.06 til 8.04, men minst lika kul var att tekniken på frivändningarna satt jäkligt gött. Kändes nästan lika bra som i det här klippet.

Share/Save/Bookmark

2009-11-22

Fruktsallad och löpning är bra för att ladda om

Efter en lång vecka med mycket jobb, var igång igår också, var det skönt att sova ut idag. Åt en modig portion fruktsallad med rått ägg, choklad och kände mig laddad. Jag brukar röra i allt gott jag hittar hemma. Nötter, hampafrön, goji och incabär.


Sen blev det en vända runt östra delarna av Söder. Gillar att komma ner längs Södermälarstrand och se hela stan breda ut sig. Det bästa med söndagsjogg är att det ger möjlighet att skingra tankarna. Ladda om. Det blev inget särskilt avancerad insats idag. 4 km och rörlighetsövningar. Håller igen och körde ingen styrka. Är riktigt pepp på nytt försökt med WOD:en Elizabeth i morgon och vill vara utvilad.
Share/Save/Bookmark