Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-11-21

Tillbaka på spåret med en ny WOD - Danny

Min PT föreslog en ny WOD igår. En Danny. Att det är ett killnamn beror på att den är en del av "The Hero Workouts" som är hyllningar till stupade soldater. Lite läskigt faktiskt. Men samtidigt riktigt bra träning. Efter uppvärmning och rörlighetsövningar så körde tre rundor på tid med:
  • 50 cm boxhopp
  • 20 knäböj med press, 20 kg
  • 10 chins - en vanlig och 9 med hopp.
Klara det på 15.45 min. Riktigt jobbigt. Inte en muskel är oberörd. Körde igårkväll och kommer ha rast och vila idag. I morgon blir det kanske en vända runt Årstaviken. På måndag smäller det med en ny runda Elizabeth. Hoppas förbättra mig ordenligt sen sist.

Share/Save/Bookmark

2009-11-17

Nancy - en justerad tuffing till WOD

Jag har varit borta över helgen med jobb. Hade svårt att hitta någon lucka för träning. Fick tips av min PT idag om att ta med en schysst träningskompendium med övningar för att inte vara handfallen. Rekade att ha med ett hopprep också. Så jag inte kan smita undan..

Nancy för mig blev tre rundor mot normala fem:
  • 400 meter löpning
  • 15 rep med Overhead squats på 20 kg - normalt 40 kg

Kan inte säga annat än att det bet. Kom i mål på 10.45. Jag har känning i min högeraxel också och hoppas det går ner till nästa gång jag kör med PT. På fredag.

Share/Save/Bookmark