Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-10-30

Ett kärt återseende - Grace

Idag blev det ett kärt återseende på Sats. Jag körde Grace vilket innebär att flytta skivstång med vikt från golv och upp över huvudet 30 gånger så snabbt som möjligt. Enkelt. Och riktigt jobbigt. Den officiella crossfitvikten är 61 kg. Jag körde 30 kg sist och idag höjde jag lite till 32,5 kg. Lite men naggandes gott. Dessutom sänkte jag min tid med mer än en minut! Kom in på 4.31 vilket känns skitkul.  Dags att höja ytterligare nästa gång för att komma upp mot den officiella vikten.

Att köra den riktiga Grace som Matt gör här i klippet är ett schysst mål. Kanske om ett år?

Share/Save/Bookmark

2009-10-27

Nyslipat rekord på Cindy för Herr Hurtig

Yes. En förbättrad tid är en riktigt fin present och ett bra kvitto på att träningen ger resultat. Idag körde jag Cindy. Något anpassad för att jag ska komma igenom. Det blev en tinyCindy som ser ut såhär:
  • 5 pull-ups - med hopp
  • 10 armhävningar - med knän
  • 15 benböj
  • Max rundor på 15 minuter (normalt 20 minuter) är det som räknas
Det gick bra och jag förbättrade antalet rundor till 14 stycken. Riktigt gött! En klar förbättring mot min förra runda med 11 hela varv, 5 pull-ups och 8 armhävningar.

Kolla in det här klippet för att se hur tuff WODen Cindy är:


Share/Save/Bookmark

Den bästa repborttagningen på klockglas

Sent igår. Jag hade kört en runda i det stilla höstregnet. Upptäcker jag att jag fått en repa på min Suunto t4c. Ajaj, riktigt trist eftersom den bara är en knapp månad gammal.. Som tur var hittade jag en diskussion på macforum där det hävdades att tandkräm skulle polera bort den. Jag testade med en liten klick och gjorde små cirkelrörelser. Och visst. Det fungerar riktigt bra! Den är mindre blaffig än innan och jag kan ledigt använda klockan utan att bli störd över den.

Ett grymt bra och enkelt tips!
Share/Save/Bookmark

2009-10-26

Adidas Spezial - En present från gamla jobbet

När jag slutade på mitt gamla jobb skramlade kollegorna ihop till ett presentkort på Stadium. Det har legat och gäckat i plånboken i två månader nu. På väg hem från jobbet idag var dags att skrida till verket och byta träningsskor.

Resultatet blev ett par Adidas Spezial i blå mocka med sjukt bra grepp i gummisulan. Jag kommer susa fram som en vinthund på löparbandet, greppa golvet med helt utfällda tår och jaga nytt pers i marklyft.

Tack alla gamla kollegor på Redpill Linpro!






Share/Save/Bookmark

2009-10-25

Årstaviken runt och 3 km rodd - Herr Hurtigs helg

Inget dumt facit! Jag känner mig faktiskt förvånansvärt pigg efter min tinyAnnie i fredags. Bortsett från vaderna. De har värkt ordentligt hela helgen. Behöver köra mer dubbelhopp(DU) för att inte gå av nästa gång.

I går blev det en långpass. joggade en mil på första gången på mycket länge. Det blev en blandning av jogg och att gå. Allt för att komma runt. Nu vet jag att det finns mer att hämta så nästa gång kommer jag att ta en tid! Gillar rundan runt Årstaviken. Hela tiden känning av vatten. Det är fint. Fantastiskt att hela Årstasidan i princip är obebyggd!

Dagens pass var att ta en tid på 3 km rodd. Började med en uppvärmning med lugn gång och jogg i 6 minuter och körde sen hastigeter med intevallen 11-12-11-13-11-14-11-15(km/h). Tycker det är skitkul och jag kommer igång riktigt bra! Sen rörlighetsövningar och pang på rodden. Ville inte gå bort mig som sist och höll ett tempo runt 2.20 min/500m. Sista 500 kände jag att jag hade en del kvar och spurtade på. Fick ett snitt om 2.158 min/500m och en tid på 13.35min på 3km. Känns helt ok med tanke på att jag stupade sist och bröt. Nu har jag en bra markör att gå efter även i rodd. Ska stämma av med min PT vad ett bra mål är på hyggligt kort sikt fram till jul.
Share/Save/Bookmark