Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-11-13

Färdig efter hopprep och specialkomponerad WOD

Jisses. Hade ett morgonpass med min PT igår morse. 07.00. Väldigt tidigt. Jag hann med 500 m rodd och 6 minuter på en crosstrainer som uppvärming. Sen pass. Min PT gick tillbaka två månader i tiden och tog fram ett återbesök på en listig WOD. Jag kallar den Ulrik eftersom den inte finns med som en orginal Crossfit WOD.
  • Först max antal dubbelhpp med hopprep (DU) på 4 minuter.
  • Sen två rundor med:
    • Sumorodd (21 rep + 15 rep)
    • Burpees, upphopp med armhävning (21 rep + 15 rep)
Det  blev ett hyggligt utfall. Jag mer än dubblerade mina DU från 15 st till 33 st på 4 minuter. Hur kul som helst! De två rundorna däremot var tuffa efter hopprepet och dessutom med en höjning av vikten i sumorodden med 5 kg till 30 kg. Jag kom in på 7.15 minuter vilket är en ökning med 30 sekunder.

En jäkligt kul WOD som jobbar igenom hela kroppen. Snabbt. Och såhär görs en riktig burpee:


Share/Save/Bookmark

2009-11-11

En älskad cover - Viking Helen

Frågan är vad som är bäst. Kopian eller orginalet. Igår testade jag att köra en Viking Helen. Vilket innebär tre runder av:
  • 500 m rodd (orginal Helen är 400 m löpning)
  • 21 stycken kettlebell svingar
  • 12 chins
Jag fick vad jag tålde och pustade ut efter 13.45 stenhårda minuter. Jag har inte testat orginalet ännu, men misstänker att det inte kommer vara mycket lättare. Bättre.

En annan cover jag gillar är Matt Weddles cover på Outkasts Hey Ya. Den är grym. Bättre än orginalet? Det vet jag inte. Men bra, ja.

Tyvärr kan man inte bädda in orginalversionen av covern som är bättre än covern på covern.

Share/Save/Bookmark

2009-11-09

Det är roligt att träna!

Idag var första gången som jag tyckte det var roligt att träna. Inte bara sådär ok som det kan vara i brist på annat. En förströelse. Nej, det här var  kul! Det känns som jag kommit över en tröskel och att det är roligare att köra ett pass än att hoppa över. Att ha roligt känns också långsiktigt. Det här är mina ingredienser för rolig träning:
  1. Regelbundenhet - jag kör minst tre gånger i veckan och bokar upp tillfällena i min kalender. 
  2. Inspiration - min personliga tränare på Sats är grym, kunnig och ger en knuff i rätt riktning.
  3. Egen vilja - jag kände i somras att det var dags att komma i hygglig form igen.
Jag tror att den sista punkten, att vilja, är den viktigaste för mig. Att förändring kommer innefrån känns självklart. När träning var en pålaga kammade jag noll på gymmet och i spåret. Nu är det något helt annat. Jag har hittat en träningsform jag gillar. Crossfit!

Att skratta hjälper när man tränar och återhämtar sig. Vad sägs om det här?

DN har skrivit en artikel om "Det måste vara roligt att träna"
Share/Save/Bookmark