Det här är Fredrik Sjöbergs blogg om träning och om saker som jag mår bra av. Jag bloggar också på sjobergfredrik.se. Där läser du om olika gör-det-självprojekt. Ofta med hjälp av sysmaskin.

2009-10-23

Fredagslunch med Annie

Annie var en riktigt tuff bekantskap idag på lunchen. Helt klart en av de hårdaste WODs jag prövat. Att lösa den i orginalutförande är en utopi just nu för mig. Istället gjorde min PT om den till en tinyAnnie som blev såhär:
  • Duouble-unders (hopprep)
  • Sit-ups
  • Fyra set med 20-15-10-5 repetitioner. (Normalt kör man 50-40-30-20-10)
Jag gjorde serien på 11.40 och var riktigt stum efteråt. Efter en kort andhämtning testade jag att göra handstående. Kom upp två gånger, men ingen armhävning blev det. Idag.

Sammanfattnignsvis en riktigt kul övning och min första utmaning är att åtminstone göra en halvAnnie nästa gång.
Share/Save/Bookmark

2009-10-21

Min första Fran är bärgad!

Och jäklar vad det satt långt inne. Fran är en riktigt klassiker i Crossfitsammanhang. Det är den WOD (läs pass eller övning) som alla som tränar Crossfit är intresserade av att veta vad man har för tid på. WODen är enkel:
  • Tre set med Thursters (knäböj med skivstång med 40 kg på) 
  • Tre set med pull-ups. 
Repetitionerna är 21-15-9. Trots att jag hade handikapp och körde 25 kg på stången och hade hopp-pull-ups rakt igenom så var det sjukt jobbigt. Min tid blev till slut 13.40 min.

Svårt att relatera till hur det ligger till. Som jämförelse så tar världsmästaren i Crossfit 2009, Mikko Salo, sin WOD med Fran på 2.16. Mitt första mål är att klara att göra en Fran med rätt vikt och utan hopp.
Share/Save/Bookmark

2009-10-20

Herr Hurtig vilar på hanen

Har varit inne i en riktigt hektisk period med mycket träning. Jag tror inte jag har haft så här många timmars aktivitet på ett decenium! Testade Box med Erick Manolo på Sats Hornstull i fredags. Det var riktigt kul! Och tufft. Jag hade läst schemat lite slarvigt och inte fått med mig att det var 75 minuter. Passet hade en bra blandning av teknik och styrka. Jag hade sjuk träningsvärk hela helgen efter det!

Testade även funktionell träning på landet i helgen. Gjorde markarbete för bärbuskar och grävde fyra gropar à 50x50cm. Mycket att skotta och självklart valde jag en plats med massor av rötter också. Hoppas stenhårt på resultat i form av goda smoothies nästa sommar med egna bär!

Har också hunnit med att ta två löppass. Ett med intervaller, eller hastighetsväxlningar och ett distanspass. Båda har jag avslutat med att köra BRAK och försökt hitta olika övningar för att variera mig i sann Crossfitanda. Skitkul!

Löpningen gav mig tillfälle att testa av min Sunto t4c. Tyvärr har jag inte läst på ordentligt i instruktionerna och det var mörkt ute. Anar att jag behöver förbereda mig mer för att komma med ett bra omdöme. Bra är i alla fall att kunna följa pulsen och få en uppfattning om hastighet. Återkommer när jag testat mer. Och som sagt. Idag vilar jag på hanen och tränar inte.
Share/Save/Bookmark